سفارش تبلیغ
صبا ویژن
  نگاهی به گذشته - مائدة من السماء
آن که راز خود را نهان داشت ، اختیار را به دست خویش گذاشت . [نهج البلاغه]
منوی اصلی

[خـانه]

[  RSS  ]

[شناسنامه]

[پست الکترونیــک]

[ورود به بخش مدیریت]

کل بازدیدها:----182363---
بازدید امروز: ----17-----
بازدید دیروز: ----14-----

درباره خودم
نگاهی به گذشته - مائدة من السماء
بلال در دایرة المعارف اسلامی به موذن پیامبر معنی شده است ، او بزرگ مردی است که تاریخ نه زبان توصیفش را می داند ونه می تواند بگوید . بلال صدای اسلام بود در اتصال نیایش بنده بر مدار پرستش و تواضع ؛ او رعد آسمان دلها بود در اوقات صلاة . واینک 1400 سال و اندی از حیاة آن یاور دلیل کائنات می گذرد و صدای دخت نبی اکرم بر فضای مدینه می پیچد که فرمود :بلال بار دگر یاد رسوا خدا را تداعی کن . و من مفتخرم که هم نام اویم و اسمم بر مسمی سایه افکنده تا همچون او مبلغی بر مذهب خویش باشم . خانوادگی ام الفت و از دیار دارالمجاهدین همدانم ، شهرم را دوست دارم و در آبادی اش کوشا هستم. ایام تحصیل کلاسیک را به ترتیب در تهران ، اصفهان و همدان گذراندم و بعد از گرفتن دیپلم ریاضی فیزیک ، همزمان در دانشگاه اراک رشته کشاورزی و حوزه علمیه قم پذیرفته شدم و باتوکل بر حضرت دوست قدم در راه سربازی آخرین حجت خدا گذاشتم تا علوم دینی را بشناسم و دیگران را نیز در حد توان سیراب کنم ، انشاء الله و هم اکنون بعد از هفت سال حضور در قم المقدسه مشغول تحصیل در پایه هشتم هستم.
درباره وب نوشت
نگاهی به گذشته - مائدة من السماء
چشمانم فغان می کشد و صدای حنجره ام به جایی نمیرسد ، دلم از بیعدالتی ها خون است و پایم خسته از مبارزه بی امان ، وقتی می توانم آسوده خاطر بمانم که با چرخش سرم جز آرامش انسانها چیزی نبینم ، فلسفه زندگانی ام را بر پایه لذت خواهی بنا داده ام که به لذت نخواهم رسید مگر با سعادت تک تک افراد بشر که آن نیز میسر نخواهد شد مگر به پیچش ذکر الله در برّ و بحر جهان که (الا به ذکر الله تطمئن القلوب ) مائده نقد و تشکر است از خودم و عملکرد جامعه و هر آنچه مفید در ره عشق نامندش ، مینویسم تا آه درونم را بر همگان بنمایانم و شور وجودیم را بر دنیا بتابانم و بر هدفم استوار تا آن نور سبز منتظَر چهره بر عالمیان بگشاید . مائدة من السماء را منبری مجازی در دهکده مجازی میدانم و میکوشم تا مبلغ احسنی باشم . و اگر از چگونگی نام نهادن مائدة من السماء بر وب نوشتم بپرسی، گویم که تفال بر کتاب الهی زدم و آیه ذیل به ارمغان وارد شد : ((اللهم ربنا انزل علینا مائدة من السماء )) مائده /114
فهرست موضوعی
جامعه[7] . نقد فیلم[7] . درباره خودم[5] . شیعیان یمن[3] . اینترنت[3] . امنیت اجتماعی[2] .
بایگانی
نگاهی به گذشته
اوقات
ساعت 8:43 عصر 103/9/1
لینک دوستان

پیاده تا عرش
ولایت عشق
کالبد شکافی جون مرغ تا ذهن آدمیزاد !
تکنولوژی کامپیوتر
رنگارنگه
ایحسب الانسان ان یترک سدی
رند
حوریب
دست نوشت
سوتک
. : آدم و حوا : .
چفیه
همکلاس
خانم ناظم
فدایی سید علی
آرامش جاویدان در پرتو آموزه های اسلام
سوزنبان
حزب الله هم الغالبون
دم مسیحائی
منطقه 727
شهید سید محمد شریفی
علوم قرآنی Quranic Sciences
صفحه‏ی بیست و یکم
حقوق زن
حزب اللهی مدرنیته
طعم شیرین دو دقیقه
نقد مَلَس
نسیمی از بهشت ...
14 معصوم
شهدای غریب
..:: کافه دانشجو ::..
تا ریشه هست، جوانه باید زد...
مائده من السماء
و خدایی که در این نزدیکیست
« عـشقی »
طلبه ای طالب یار
شهیدستان

یا سید علی تا فتح قدس و مکه
تارنگاشت های یک زن::antifeminist
دل گویه های یک مجاهد
روزنامه دانشجویی
گنبد افلاک
مدیر پارسی بلاگ
دیدار یار
روایتی دیگر
نسل خمینی
آهستان
بزمانه
حدیث عشق
کامران نجف زاده
خاکریز
جهان آینده
مجاهدین
دنیای راه راه
هر کی به هر جا رسید با دلش رسید - چشم دل

درباره ی هیچ چیز و همه چیز
اکباتان نامه (خودم)
مسیحای من
علوم جهانی
زن نوشت

لوگوی وبلاگ
نگاهی به گذشته - مائدة من السماء
جستجوی وبلاگ
 :جستجو

با سرعتی بی نظیر و باور نکردنی و اعجاب انگیز متن یادداشتهارا کاوایش کنید!

موسیقی وبلاگ
اشتراک در خبرنامه
 

نویسنده مطالب زیر:   بلال الفت  

عنوان متن در سایه سار وب ( اصول وب نویسی ) جمعه 86 شهریور 16  ساعت 11:53 صبح

شما مشغول سخنرانی هستید ، شنوندگان بسیاری روبه رویتان نشسته اند و با مکثتان سیل تشویق هایشان ، گوشهایتان را میدرد ، موضوع و نوع کلامتان به طوری گیراست که معجزه آسا هر لحظه بر جمعیت حضار افزوده می شود ؛ دغدغه ها ، درد دلها ، انتقاد ها و...  به راحتی گوش تمام شنوندگان را نوازش می دهد .

در دنیای واقعی ، چنین حالتی ،با تمام مولفه هایش به سختی اتفاق می افتد اما با ورود به دنیای مجازی هر کس به حد خود ، توان برون ریختن سینه را دارد و با هر کلامی چون مودبانه ، جاهلانه ، عاشقانه و... دیگران را به وادی خویش سوق می دهد .آزادی هدیه بی حد و حصر اینترنت است برای نسلی که فشار های محیط بیرون، قدرت تکلم را از او گرفته است ، در این میان مهمترین نوش دارو بلاگ ها هستند که با انواع مختلف نوشتاری ، عکس ، فیلم و صدا در حال اجرای مسئولیت محوله می باشند.

شما در بلاگ ها به راحتی صحبت کردنتان می نویسد و عده ایی نیز به حرفهایتان گوش فرا میدهند ، هر مقدار مسلط در تبدیل اصوات به نوشتار باشید ، خوانندگان شما بیشتر و بیشتر می شوند تا اینکه در دل آنها جای باز کنید .

کوتاه یا بلند بودن نوشتارتان بستگی مستقیم به نوع بیان موضوع و و طرز قلمتان دارد ، اگر قلم خوب و بیان شیوایی در وجودتان هست و از بیان مطالب تکراری به شدت پرهیز دارید ، طولانی بودن نوشتارتان تاثیری در جذب یا دفع مخاطب نخواهد داشت ، چرا که در این حالت خواننده شما عاشق خواندن و همنشینی با وب نوشتتان می باشد.

یکی از ویژگی های بلاگ در میان فارسی زبانان ، تقویت بنیه فارسی می باشد ، در این حال هر نوشته حکم زنگ انشائئ دارد که بهترین نمره از آن کسی خواهد بود که در عین زیبایی مطلب و روان بودن آن از باطنی مستحکم و و موضوعی هم درد اعضاء و زبانی پارسی گون برخوردار باشد ، با این وجود اولین گام در حفظ زبان پارسی ، تعویض اسم وبلاگ که مختصرا انگلیسی زبانان بلاگ می خواندنش به هم وزن فارسی ان وب نوشت است.

در ذیل دیگر معادلات کلمه هم خانواده وب آورده شده است:

Web-based                    وب‌بنیاد

Webber                         وب‌باز، وب‌کار

                      webbing وب‌بازی، وب‌کاری

web com                      وب‌بین

 web caster                  وب‌پخشگر

 webcasting                 وب‌پخش

 web hosting                میزبانی وب

 weblog                       وب‌نوشت

                   webloggerوب‌نویس

Weblogging                 وب‌نویسی

 web master                وب‌دار

 web mastering           وب‌داری

 web page                 صفحة وب

 web site                   وب‌گاه

            web surfingوب‌گردی

web TV                 وبیزیو

معروف است که در خواستگاری برای دانستن رعایت نظم دختر با نگاهی به  آشپزخانه ، کل امر هویدا می شود ، در اینجا نیز وب نوشتها نشان دهنده ، شخصیت شمایند ، باید در زیبایی ومنظم بودن آن کوشا باشید .استفاده از فونتهای زیبا و یکسان معمولا tahoma به سایز 10 یا 11 بهترین گزینه است ، همچنین  گذاشتن تمام گزینه هایی که کاربر احساس راحتی از حضورش در خانه وب نوشتتان کند مانند گذاشتن ترافیک وب نوشت ، پیوند های شما به دیگر سایتها ، معرفی خودتان و ...بسیار موثر خواهد بود.

استفاده از قالبی زیبا ، ساده و هم گون با موضوع نوشتاریان حائز اهمیت است .

عدم استفاده از قالبهایی با میز کارسیاه ، به دلیل  سردرگمی ، رخوت و بی حوصله گی از مطالعه مطالب که در اینحالت برای مخاطبین عذاب آورترین وب گاه شمرده می شود ، نکته کاربردی خواهد بود.

از آنجا که جواب سلام واجب است بر صاحب نوشتار نیز واجب می گردد ، تا جواب نظرات مخاطبینش را ادا نماید .

با توجه به مطلب پیشین (برزخ مجازی ) بر وب نویسان است تا برای جلب اعتماد کاربران تعریفی از خود و سلایق و دیگر ویژ گیهایشان داشته باشند.

وب نوشت هر کس به حکم سنگر در میدان نبرد است ، مواظب باشید مطالبتان از استدلال و منابع غنی ارجاعی برخودار باشد ، که در غیر این صورت وب شما محکوم به انفجار است.

دیگر نکات وب نویسی را به طور خلاصه بیان میکنم:

  • محدویدت کار با عکس به دلیل سرعت پایین اینترنت
  • وب نویسی را حداقل با هفته ایی یک مطلب داشته باشید
  • مطالبتان از طبقه بندی موضوعی برخوردار باشد
  • اخلاق را در نوشته هایتان رعایت کنید

-------------------------------

مطالب فوق به دعوت دوست عزیزم ( رند ) در جشنواره اصول وب نویسی نگاشته شد.


  نظرات شما  ( )

نویسنده مطالب زیر:   بلال الفت  

عنوان متن برزخ مجازی دوشنبه 86 شهریور 12  ساعت 12:5 صبح

 

تعامل و روابط انسانها در دنیای واقعی یا همان دنیایی که درونش ، راه می رویم ، می خوریم ، میخوابیم ، می بینیم و زندگی می کنیم به واسطه رفتار و اخلاق اجتماعی شهروندان استوار می گردد ، هر کس بنا بر احتیاجات و علایق و طرز تفکر و اندیشه ایی که بر او حکم فرماست ، دوستی و آشنایی با دیگران برقرار می کند تا بنا بر احترامی که جامعه به او می گذارد ، شخصیت اجتماعی اش شکل گیرد ،و به واسطه آن شخصیت حقیقی یا مجازی ، ظاهری آراسته با اطرافیان رونمایی سازد ؛ و تو نمی توانی با نگاه اول به باطنشان پی ببری. و چه اندکند متساویان ظاهر و باطن.

اکنون وارد دنیای دیگری میشوی که بر خلاف جهان خارجی کسی تو را نمی شناسد و حتی مزاحم حرف و حدیث های خوب یا زشت تو نیست تو با خیال راحت می توانی هر آنچه در سالیان متمادی درون خودت پنهان ساختی به یکباره آزاد کنی و چیزی تو را نترساند ، الان تو بدون هویت و بدون هیج اسم و یا پسوند دیگری هستی ؛ نام کاربری برای خودت انتخاب می کنی و هر آنچه در باطنت انباشته گردیده ، به یکباره در وب جاری میسازی ، اینجا نه از جنسیت مذکر و مونث خبری است و نه از خوبی و بدی ، اینجا نشان از اعماق روحی انسانها دارد ، انگار نوعی برزخ است تا هر کس هر انجه در چنته داشته بیرون بریزد! شاید مخاطب تو یک زن است که به جای مردی حرف می زند و یا مردی در غالب زنی ، شاید در مقابلت به ظاهر مقید ترین ادمها باشد اما در دنیای مجازی وب ، لا مذهب و از خدا بیخبرترین انسانها ؛ آنچه در وب مهم است اندیشه هایی است که بر جای میماند و حک می شود و باید بواسطه متور های جستجوگر غبار از رویشان برداشته شود .

با این وجود خاصیت روحی انسان بر سایه اعتماد بنا شده است یعنی تا نشناسد، نمی تواند قبول کند وبر همین منوال است که خبر را با ذکر دلیل و مدرک حجت می دانند . اگر چه متن به تنهایی می تواند در مقابل شبهات و پرسشها پاسخ گو باشد لکن بدون شناخت نویسنده آرامش خاطر و آسودگی قلب را نمی تواند به ارمغان بیاورد .

اکنون بسیاری از کاربران در پی ایجاد شخصیت و هویت سازی در دنیای مجازی اند و یا به عبارت دیگر خواهان ورود قانون ، نگاه اجتماع و مولفه های دنیای خارجی به مجازی اند ، با نگاه فوق شما با ملیون ها اندیشه سرکار دارید که با خیال راحت تری می توانی به مطالعه آنها بپردازی.**

 

 

* این مطلب بدان جهت نگاشته شد تا علتی روشن بر معرفی خودم باشد و جهت آشنایی میتوانید به ( درباره خودم ) رجوع کنید.

 

* دوستانی که مایلند از به روز شدن وب نوشت اطلاع یابند در ( خبر نامه ) عضو شوند.


  نظرات شما  ( )

نویسنده مطالب زیر:   بلال الفت  

عنوان متن (نقد سریال روز رفتن) شنبه 86 شهریور 10  ساعت 4:9 صبح

روحانیت قشری از جامعه ایرانی است که ارتباط مستقیمی با مردم دارد،او معلمی است که در کلاس اجتماع کردار ،گفتار ،رفتار ومنش جامعه را زیر ذربین قرار داده ومواظب است دریای خروشان ملت به منجلاب سکون و تهی تبدیل نشود.واگر هم منجلابی است چون روح خدا پاکیزه گر آن باشد.احتیاج مسلمین به روحانیت همچون آب است در بیابانی سوزان که بدون آن سعادتی است در آرزوها وهمراه ان خوشبختی است در دو جهان .دین کلید سعادت است و روحانیت تریبون آن.

لکن جز معصومین ، ائمه اطهارو انبیاء الهی ،بزرگترین ذربین های تاریخ هم گرد و غبار می گیرندو محتاج شست شوی و نظافت غبار بر جای مانه اند. نقد و انتقاد مصلحان ومبدلان زشتیها و کمبودها به زیباییهای چشم انداز اند.مقام معظم رهبری در این باره می فرمایند:(انتقاد کردن غیر از تخریب است ،انتقاد خوب و نعمت است ، انتقاد در واقع هدیه کردن عیوب آنها به خود انهاست .ممکن است گاهی انتقاد درست باشد ممکن هم هست گاهی نادرست باشد.)( 1)

کسی در مقام انتقاد قرار میگیرد که صاحب اطلاع از زیر بم وقایع باشد وبتواند اشکالات را با دید وسیع بر منتقًَد بیان نماید،لذامنتقدین روحانیت در دو دسته تعریف میشوند گروه اول با توجه به دروس و مطالب تخصصی این قشرو سیستم و روشهای خاص آن باید خود، اهل تخصص و عالمان دینی باشند که انتقادی است از درون به درون ،از بعد دیگر با توجه به ارتباط مستقیم روحانیون با اقشار اجتماع منتقدین از گروه دوم تک تک افراد جامعه از هر قشری را تشکیل می دهند .

انتقاد اگر تخریب نباشد نه تمسخر است ونه حرمت شکنی ، نه استهزاء است ونه توهین ، انتقاد راه رفتن در لبه شمشیر است که یک طرف اصلاح و هدیه ای است الهی و طرف دیگر فساد است و عقوبت الهی .باید مراقب بود انتقاد انتقاد باشد نه تخریب..

روحانی در سریالها و فیلم های پخش شده از تلویریون اغلب فردی است عاقد ، امام جماعت مسجد ویا سخنران که بیرون و جدا از مردم تصور شده جایگاه او مسجد شناخته شده و خارج از آن برایش ماءوایی دیگر پیدا نمی شود شاید به جز فیلم شهید اندرز گو که فیلم با یک روحانی همراه میشود و از رفتار و گفتار ،طرز زندگانی ودر انتها با  شهادت به پایان می رسد فیلم دیگری درباره روحانیت وبا نگاهی واقع گرایانه سراغ نداشته باشیم

این سریال با قرار دادن یک روحانی در متن اجتماع و مردم سیاقی نو از نگاه به روحانیت را ارائه می دهد

نگاه با مردم بودن ، مثل آنها زندگی کردن ، درد انها را داشتن همراه با  انجام وظیفه اصلیشان ، اصلاح طلبی جامعه وزدودن گناه از ان.

این سریال به دلیل نوع نگاه خود به حوزه مباحث دینی و روحانیت توانست با داشتن 99 درصد بیننده راضی و نسبتا راضی به عنوان یکی از محبوبترین مجموعه‌های پائیزی صدا و سیما معرفی شود(2).

کارگردانی این مجموعه را در فصل اول«محمدرضا اعلامی» و تهیه کنندگی آن را «سید امیر سید زاده» بر عهده گرفتند. و در فصل دوم  اعلامی به دلایلی جای خود را به «جواد افشار» داد و نام مجموعه نیز از «روزی که خواهیم مرد» به «روز رفتن» تغییر کرد.

 

(روز رفتن) با ساختاری خوب و بدنه ای قوی وجذاب پیشنهادها و انتقاداتی را با زبان هنر به جامعه روحانیت دارد .که در ذیل اشاره ای به داستان و نکات مثبت و منفی آن داریم.

کریم و رحیم برادران دو قلویی هستند که در شیرخوارگی از هم جدا می شوند و روزگار یکی را در اعلی مرتبه انسانیت و دیگری را در ادنی مرتبه می اندازد(این ماجرا به عوامل خارجی در رفتار انسان اشاره دارد که گر چه انسان با اختیار میتواند در بدترین محیط خوب باشد مانند زن فرعون اما آنچه عادت انسان است اثر پذیری از محیط است که چون خوب باشد انسانها خوب و اگر بد باشد انسانها بددند.)رحیم در روستایی دور افتاده از هیاهو شهر است که تمامی مردم او را می شناسند او روحانی است که خانه ای در باغی دارد و هر ماه از استسحاب به غسلخانه می رود و به غسل مردگان می پردازد.روستا آرام است و روحانی روستا هم با امور نا همواری در جامعه کوچکش روبه رو

نمی باشد . از فریبا خواستگاری می کند و آما ده برای آغاز زندگی جدیدی می شود که د رحین غسل با جنازه برادر دو قلویش که تا به حال از او خبری نداشته برخورد می کند. کریم کشته شده است و پلیس نتوانسته از قاتل که قبل از او افراد دیگری را کشته خبری بگیرد رحیم قبول می کند تا برای نجات مقتولان احتمالی دیگر در شکل و سیاق کریم ظاهر شود.و خود راطعمه ای برای قاتل قرار دهد (روحانی فردی است که خود را برای سعادت هم نوعانش و در راستای هدف و رسالت خود می سوزاند تا اطرافش روشن باقی بماند و راه راستین حق هیچ گاه تاریک نشود.)

از لوازم طعمه شدن این است که با لباس عامیانه و مردمی در اجتماع حاضر شود و رفتار و سیاق برادر را بگیرد .

بیرون آوردن لباس روحانیت و پوشیدن لباس عامیانه نه استهزاِ است و نه تمسخر و اگر برای مخاطب تازگی دارد برای این است که در جامعه چنین صحنه ای را یا ندیده است ویا به ندرت بر خورد داشته است روحانیت لباس نیست بلکه یک فکر است و اندیشه ،یک راه است.

وسیله هدف را توجیه نمی کند حتی اگر رحیم در سیاق کریم باشد اگر رفتار و گفتارش تغییر کرده است از جهت حل مسئله است و بس

رحیم در پی یک داستان جنایی در جامعه ای کوچک قرار می گیرد که اعضای ان با مدینه فاضله روحانی تفاوت فاحش دارد نماز نمی خوانند با روحانیت ضدند ، دزدی میکنند ، روابط شرعی را مراعات نمی کنند و...  اما رحیم نه کریم است بلکه پیامبری است که او را نه می شناسند و نه می دانند ،با مردم گرم می گیرد ، می رود ، می آید ، میخندد ، می خورد ، می خوابد در ظاهر مثل آنهاست اما انگار کریم از وقتی که تصادف کرده عوض شده او پرنده نجاتی است که با مداد سفید ،رنگ سیاهی دلها را می زداید .غلام، دوست صمیمی کریم وحالا رحیم وضو می گیرد ،نماز می خواند وبا ادعیه (دعای توسل )آشنا می شود،لیلا که عاشق کریم است مواظب اخلاق و رفتارش می شود وحتی در انتهای داستان طرز روسری بستن و لباس پوشیدنش عوض می شود،همسایه مسیحی که سالها عشق جوانی هایش را نشخوار می کرده زندگی تازه ای را آغاز میکند ، پسر همسایه پیر زن با امر به معروف هنرمندانه رحیم با واقعیت زندگی آشنا می شود و دست از عشق کذایی بر می دارد،به دوست هم محله ای اش که عاشق دختری پارکی است کمک می کند تا زندگی تازه ای شروع کند و حتی خود به این نکته پی می برد که همه را با یک چشم نمی توان دید.

بر پا کردن مراسم خواستگاری در پارک به دلیل موقعیت اجتماعی طرفین با رعایت حدود اسلامی (به شرط رعایت حد فاصله – نخندیدن –عدم صحبتهای لهو) ممکن است

  رحیم اگر به دزدی میرود ظاهر قضیه چنین است اما در باطن نقشه ای است که پشتوا نه قانونی دارد و با اجازه نیروی انتظامی است

اما بیرون رفتن رحیم با لیلا خندیدن با او ، پارتی برای گرفتن وام لیلا توجیه پذیر برای  آمر به معروف و مبلغ دین  نخواهد بود  کارگردان می توانست با درایتی زیرکانه آنها را اصلاح کند.

رحیم با توجه به خواستگاری از فریبا و حفظ ارتباطش با او در جریان داستان  و بی محلی هایی که به لیلا دارد او را ا ز اسارت در مثلث عشقی رهانیده است بطوریکه همسایه مسیحی مجبور میشود او را به یاد عشق دیرینه اش بیاندازد.

در انتها قاتل به دام می افتد و رحیم با کوله باری از تجربه و آشنا با دنیایی جدید با فریبا دنیای دیگری را رغم می زند دنیایی که رحیم با کت و شلوار داماد آن است واز لباس روحانیت خبری نیست.

عدم ملبس نبودن رحیم از دو منظر مورد بررسی است:

 

1-    رحیم به عنوان یک سرباز ماموریتی بر عهده داشته که با انتها آن و نایل شدن به هدف باید به جایگاه اولی خود بر گردد وملبس به لباس روحانیت شود چرا که پوشیدن لباس هدفمندانه بوده و از این دید  این نقد به کارگردان .وارد است

2-    رحیم به این نتیجه رسید که روحانی بودن نه به لباس است بلکه به فکر و اندیشه است با  لباس مردم بودن یعنی ارتباط بیشتر با آنها داشتن واصلاح نمودن با رنگ مردم ،با این نظر نقدی بر فیلم نامه نیست.

 

 لکن فیلم با توجه به نگاه مخاطبین و مبهم ماندن این پلان انصراف در نگاه اول دارد و این اشکال به فیلم باقی خواهد ماند.

نظرات سبز شما زیبایی وبلاگ است .

--------------

1-     بیا نات رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران انقلاب 8/8/84

2-     خبرگزاری مهر 28/9/385


  نظرات شما  ( )

<   <<   6   7   8   9   10   >>   >

 

Powered by : پارسی بلاگ
Template Designed By : MehDJ