شما مشغول سخنرانی هستید ، شنوندگان بسیاری روبه رویتان نشسته اند و با مکثتان سیل تشویق هایشان ، گوشهایتان را میدرد ، موضوع و نوع کلامتان به طوری گیراست که معجزه آسا هر لحظه بر جمعیت حضار افزوده می شود ؛ دغدغه ها ، درد دلها ، انتقاد ها و... به راحتی گوش تمام شنوندگان را نوازش می دهد .
در دنیای واقعی ، چنین حالتی ،با تمام مولفه هایش به سختی اتفاق می افتد اما با ورود به دنیای مجازی هر کس به حد خود ، توان برون ریختن سینه را دارد و با هر کلامی چون مودبانه ، جاهلانه ، عاشقانه و... دیگران را به وادی خویش سوق می دهد .آزادی هدیه بی حد و حصر اینترنت است برای نسلی که فشار های محیط بیرون، قدرت تکلم را از او گرفته است ، در این میان مهمترین نوش دارو بلاگ ها هستند که با انواع مختلف نوشتاری ، عکس ، فیلم و صدا در حال اجرای مسئولیت محوله می باشند.
شما در بلاگ ها به راحتی صحبت کردنتان می نویسد و عده ایی نیز به حرفهایتان گوش فرا میدهند ، هر مقدار مسلط در تبدیل اصوات به نوشتار باشید ، خوانندگان شما بیشتر و بیشتر می شوند تا اینکه در دل آنها جای باز کنید .
کوتاه یا بلند بودن نوشتارتان بستگی مستقیم به نوع بیان موضوع و و طرز قلمتان دارد ، اگر قلم خوب و بیان شیوایی در وجودتان هست و از بیان مطالب تکراری به شدت پرهیز دارید ، طولانی بودن نوشتارتان تاثیری در جذب یا دفع مخاطب نخواهد داشت ، چرا که در این حالت خواننده شما عاشق خواندن و همنشینی با وب نوشتتان می باشد.
یکی از ویژگی های بلاگ در میان فارسی زبانان ، تقویت بنیه فارسی می باشد ، در این حال هر نوشته حکم زنگ انشائئ دارد که بهترین نمره از آن کسی خواهد بود که در عین زیبایی مطلب و روان بودن آن از باطنی مستحکم و و موضوعی هم درد اعضاء و زبانی پارسی گون برخوردار باشد ، با این وجود اولین گام در حفظ زبان پارسی ، تعویض اسم وبلاگ که مختصرا انگلیسی زبانان بلاگ می خواندنش به هم وزن فارسی ان وب نوشت است.
در ذیل دیگر معادلات کلمه هم خانواده وب آورده شده است:
Web-based وببنیاد
Webber وبباز، وبکار
webbing وببازی، وبکاری
web com وببین
web caster وبپخشگر
webcasting وبپخش
web hosting میزبانی وب
weblog وبنوشت
webloggerوبنویس
Weblogging وبنویسی
web master وبدار
web mastering وبداری
web page صفحة وب
web site وبگاه
web surfingوبگردی
web TV وبیزیو
معروف است که در خواستگاری برای دانستن رعایت نظم دختر با نگاهی به آشپزخانه ، کل امر هویدا می شود ، در اینجا نیز وب نوشتها نشان دهنده ، شخصیت شمایند ، باید در زیبایی ومنظم بودن آن کوشا باشید .استفاده از فونتهای زیبا و یکسان معمولا tahoma به سایز 10 یا 11 بهترین گزینه است ، همچنین گذاشتن تمام گزینه هایی که کاربر احساس راحتی از حضورش در خانه وب نوشتتان کند مانند گذاشتن ترافیک وب نوشت ، پیوند های شما به دیگر سایتها ، معرفی خودتان و ...بسیار موثر خواهد بود.
استفاده از قالبی زیبا ، ساده و هم گون با موضوع نوشتاریان حائز اهمیت است .
عدم استفاده از قالبهایی با میز کارسیاه ، به دلیل سردرگمی ، رخوت و بی حوصله گی از مطالعه مطالب که در اینحالت برای مخاطبین عذاب آورترین وب گاه شمرده می شود ، نکته کاربردی خواهد بود.
از آنجا که جواب سلام واجب است بر صاحب نوشتار نیز واجب می گردد ، تا جواب نظرات مخاطبینش را ادا نماید .
با توجه به مطلب پیشین (برزخ مجازی ) بر وب نویسان است تا برای جلب اعتماد کاربران تعریفی از خود و سلایق و دیگر ویژ گیهایشان داشته باشند.
وب نوشت هر کس به حکم سنگر در میدان نبرد است ، مواظب باشید مطالبتان از استدلال و منابع غنی ارجاعی برخودار باشد ، که در غیر این صورت وب شما محکوم به انفجار است.
دیگر نکات وب نویسی را به طور خلاصه بیان میکنم:
- محدویدت کار با عکس به دلیل سرعت پایین اینترنت
- وب نویسی را حداقل با هفته ایی یک مطلب داشته باشید
- مطالبتان از طبقه بندی موضوعی برخوردار باشد
- اخلاق را در نوشته هایتان رعایت کنید
-------------------------------
مطالب فوق به دعوت دوست عزیزم ( رند ) در جشنواره اصول وب نویسی نگاشته شد.
|